— Моркву взимку потрібно зберігати в ящику з піском, — радить киянин 55-річний Віктор Романенко. — Тоді вона не гнитиме і не пов"яне.
Чоловік має гараж із погребом на столичному масиві Позняки. Восени привозить запас на зиму. Картоплю висипає у відгороджені дерев"яними щитками бурти. Моркву складає рядами в дерев"яний ящик заввишки 50 см. Зверху присипає тонким шаром річкового піску. Ящика вистачає на мішок коренеплодів.
— Пісок має бути не сильно пересушеним і не дуже вологим. Коли береш у руку, має бути глевким. Сухий забиратиме вологу в моркви. Вологий прискорить гниття.
Романенко почав зберігати моркву в піску 10 років тому. Побачив, як це роблять у Корсунь-Шевченківському районі на Черкащині. До цього висипав моркву в засік, як картоплю. Каже, до кінця січня більшість коренеплодів були в"ялими.
Коментарі