понеділок, 17 вересня 2018 00:21

Мишей від винограду відганяє полин

— Маю 167 кущів винограду. Роботи біля них багато, але мороки додають ще й миші, — розповідає Олексій Краченко, 51 рік, агроном із села Бобрівник Зіньківського району Полтавської області. — Минулі роки ці шкідники наробили багато лиха. Погризли вічка та кору. Найбільше люблять мускатні сорти.

Відлякує шкідників гірким полином. Заготовляє його стебла, коли квітне. Розкладає під кущі на зиму. Якщо під лозою полин, миші до неї не полізуть. Також у шаховому порядку ставить у винограднику парафіновані приманки. Вони виглядають як льодяники. Продають у ветеринарній аптеці.

— Миші їдять приманку й до винограду не підходять. Коли накрити лозу соломою, можуть повигризати всю надземну частину. Я накриваю матами з плетеного очерету. До цього додумався, бо не маю поблизу сосен. Накривання потрібне не так від морозу, як від зимового сонця. Лоза взимку не має прокидатися. Тоді пропаде від перепаду температури.

Зараз ви читаєте новину «Мишей від винограду відганяє полин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі