понеділок, 20 липня 2020 06:15

Лілійне дерево виростає до двох метрів

Автор: MOIMIRDIZAINA.RU
  Лілійне дерево зацвітає у серпні на четвертий рік після посадки. На квітконосі розпускається близько 20 великих лілій
Лілійне дерево зацвітає у серпні на четвертий рік після посадки. На квітконосі розпускається близько 20 великих лілій

— На городі зацвіла гігантська лілія. Деякі стебла в мій зріст. Подумала, що переборщила з добривами. Перевірила в інтернеті, а це такий сорт. Мабуть, кілька цибулин попало з іншого пакета, — розповідає Людмила Максименко, 37 років, із селища Коломак Харківської області.

Це 2-метрове дерево росте з цибулини. Наукова назва — кардіокринум. Любить тепле місце, але захищене від прямих сонячних променів і протягів. Якщо ділянка тіниста, стебла витягнуться до сонця і квітки будуть дрібні. Щоб витримали багато цвіту, підживлює на початку липня мінеральним добривом агрікола або кеміра люкс. Їх потрібно столову ложку на 10 літрів води. Повторює через два тижні.

— Лілійне дерево чутливе до мінеральних добрив, а ось органічні не любить. Після них на тиждень перестає розвиватися.

Рослина цвіте в серпні на четвертий рік після посадки. На квітконосі розпускаються близько 20 великих лілій. Цибулина відмирає після першого цвітіння, але біля себе утворює багато дрібних. У діаметрі має до 10 см. На початку осені висаджують нові на відстані 1 м в ями з піском і ґрунтом. Верхівка цибулини має виднітися над землею.

— Лілійне дерево нескладне в догляді, — каже Людмила Максименко. — У спеку треба замульчувати. Скошеної трави йому замало. Можна сипнути компост і перепрілу тирсу. Корінь і нижня розетка листка має бути захована. Якщо не мульчею, то високою травою. Від неї затримається волога в ґрунті, без якої пишного цвітіння не добитися. Улітку поливаю двічі на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Лілійне дерево виростає до двох метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі