вівторок, 21 березня 2017 05:50

Капусту від шкідників обприскують прилипачем

— Капусту від шкідників захищаю маззю-прилипачем, — каже 56-річна Леся Довгопол із села Тарасівка Київської області. — Він обгортає листя плівкою, яка не змивається навіть дощем. Від цього довше діють препарати, швидше дозріває урожай. Рослина отримує мінеральні речовини.

У магазині для городників купує банку прилипача. Столову ложку заливає 0,5 л води. Ретельно перемішує. Виливає в ­оприскувач і обробляє капусту. Після цього листки наче вкриті воском.

— Через два тижні кладу на рослину личинки трихограми, які знищують шкідників. Капустяний метелик відкладає яйця, а ця личинка в них кладе свої. Щоб позбутися усіх шкідників, треба випустити личинок тричі. Виходить подвійна вигода: дешево і без хімії.

В одній упаковці — 10 тисяч яєць. Їх треба просто покласти на рослину. Коштує 20–25 гривень. Капусті вони не загрожують, адже п'ють тільки нектар. Одна личинка знищує 80 шкідників і живе два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Капусту від шкідників обприскують прилипачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі