четвер, 19 березня 2020 00:15

Горіх плодоносить на третій рік

Багато людей в Україні шукають можливості додаткового заробітку. В нагоді може стати власне домашнє господарство. Наприклад, вирощувати волоський горіх дешево і ­неважко.

Дехто називає його другим хлібом. Адже плоди багаті на вітаміни А та Е. Аскорбінової кислоти в цих горіхах більше, ніж у шипшини.

— Вирощуванням скороплідного волоського горіха займаюся вже більше 30 років, — розповідає Володимир Волков, селекціонер із міста Ізюм Харківської області. — Найбільш практичні сорти — це Кочерженко і Багряний. У них лише різна форма плоду, решта характеристик майже однакові.

Волоський горіх висаджують на відстані 5 метрів, а при обробці саду технікою — 6. Під час посадки варто додати сухого перегною і посадити на глибину 3–5 сантиметрів. Потім треба рясно полити і робити це кілька разів на тиждень протягом першого року. Через 3 роки плодоноситимуть.

Завдяки селекції волоського горіха з'явилося багато нових сортів. Продуктивних, урожайних, морозостійких, великоплідних. Більшість із них вивів Володимир Волков на основі популярного сорту Кочерженко.

За саджанцями можна звертатися до селекціонера ­Володимира Волкова за тел.: 0(50) 290 82 74,

0(68) 738 41 05.

Зараз ви читаєте новину «Горіх плодоносить на третій рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі