четвер, 08 жовтня 2009 17:53

Гілки слив пригинають для рясних урожаїв

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Вінничанин Михайло Качур прив’язує до стовбура гілки плодових дерев. Найкраще це робити після дощу, щоб не зламалися
Вінничанин Михайло Качур прив’язує до стовбура гілки плодових дерев. Найкраще це робити після дощу, щоб не зламалися

Позаторік вінничанин Михайло Качур, 55 років, прищепив на аличі сливу.  Нещодавно гілки, що росли вертикально, зігнув донизу і попідв"язував до стовбура.

— Із мене сміються, що я пальму зі сливки зробив. Зате за рік урожай збиратиму. Щоб отримати плоди, треба пригнітити ріст. Коли в тебе якісь труднощі, ти акумулюєш свої зусилля, аби побороти їх. Так і рослина.

Качур каже, коли не підв"язувати гілки, вони тягнуться догори і плодоноситимуть ще не скоро.

— Ось подивіться на цю грушу, — підводить до молодого деревця. — На бокових гілках, бачте, як рясно вродило? А на вертикальних — лише кілька груш.

Качур радить підв"язувати гілки після дощу. Тоді вони гнучкі, пружні й не ламаються.  Підв"язаним дерево залишають на місяць. Потім підв"язки знімають. Гілки вже не розпрямляються.

Михайло Качур не визнає карликових сортів фруктових дерев.

— Був недосвідчений, накупив різних супермодних нових сортів. Але помітив, якщо їх не оприскувати, вони не плодоносять. А в нашої бабці в садку є яблуні, яким по 90 років. Вони високі, ніхто їх не кропить, але родять. Правда, через рік. Зате яблука там смачніші.

Зараз ви читаєте новину «Гілки слив пригинають для рясних урожаїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі