пʼятниця, 28 листопада 2008 18:33

Цибулю зберігають за кімнатної температури

— Щоб цибуля довше зберігалася взимку, її потрібно добре просушити після збирання, — каже киянка 40-річна Наталія Лук"янова. — Інакше вона вже восени почне гнити.

П"ять років тому Лук"янови купили дачну ділянку біля Ржищева на Київщині. На зиму родині вистачає цибулі, вирощеної на власному городі. Після збору врожаю жінка висушує цибулиння на сонці впродовж 10 днів. Потім стеблини обрізає, залишає хвіст 5 см і складає цибулини в дерев"яний ящик.

— У нас у коридорі є саморобна вбудована шафа, — розповідає Лук"янова. — На верхніх полицях зберігаємо консервацію, а нижнє відділення відвела під цибулю. Температура там, як у квартирі, — близько 20 градусів, і не волого.

Зараз ви читаєте новину «Цибулю зберігають за кімнатної температури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі