понеділок, 27 липня 2020 05:06

Біопрепарати за тиждень перетворюють скошену траву на перегній

— Коли працював садівником у Польщі, помітив — господарі постійно використовували біопрепарати. Поливали ними органічні відходи. Ті на очах перетворювалися на добриво, яким підживлювали клумби й городину. Цими засобами мили навіть басейн. Вода не пліснявіла і плитка не бруднилася, — розповідає 30-річний Олександр Олійник із Вінниці.

Відколи повернувся в Україну, купує подібні засоби в садових магазинах і використовує у господарстві.

— Як накошу трави, не чекаю, доки перегниє. Обприскую її біопрепаратом. Розводжу склянку засобу у пів відра води. За тиждень, максимум — 10 днів, маю готовий перегній. Його потім використовую на городі. Біопрепаратом обробляю й надвірний туалет. А жінка ним чистить кухонні труби. Пів склянки змішує зі склянкою води й заливає у стоки, — каже Олександр.

Біопрепарат розчиняє жири, папір, рештки їжі, волосся. Засіб діє за температури вище +4°C.

— Його можна лити в хатній туалет — потраплятиме в яму і переробить відходи. При цьому не пошкодить пластикові труби, — говорить 35-річний Олександр Мельничук, консультант садового магазину у Вінниці. — Для профілактики варто щотижня вливати по склянці біо­препарату у вигрібну яму. Під дією бактерій вміст септика перетвориться на напівпрозору рідину без запаху. Та поступово просочиться у землю.

Біопрепарати також застосовують для очищення хлівів і кліток птиці. Засоби не містять хімічних складників, тому не шкідливі для людей і тварин.

Зараз ви читаєте новину «Біопрепарати за тиждень перетворюють скошену траву на перегній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі