пʼятниця, 16 серпня 2024 08:30

Як змусити помідори почервоніти: дієві способи

Як змусити помідори почервоніти: дієві способи
Інколи помідори потрібно змушувати дозрівати. Фото: pik.net.ua

Помідори дозрівають приблизно на 40-55 день після початку цвітіння.

Однак, термін їх дозрівання залежать від сорту, а також від зовнішніх та погодних умов, пише Gazeta.ua.

Навіть досвідчені садівники та городники можуть зіштовхнутися із проблемою, коли томати перестають дозрівати. Можна використати лайфхак від досвідчених городників, щоб допомогти помідорам дозріти.

Для томатів, що ростуть у відкритому ґрунті, ефективним буде метод проколювання. Потрібно взяти тонку дерев'яну шпажку або зубочистку і обережно проколоти томат біля плодоніжки 2-3 рази. Прокол має бути поздовжнім і наскрізним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися із сосонкою на городі: ефективні методи

Проколювання запустить процес дозрівання. Помідори після цього почервоніють природним чином. Але потрібно мати на увазі, що такі помідори довго не зберігаються і краще їх використовувати в першу чергу.

Схожим чином подіє на томати надрізання стебла. Чистим гострим ножем зробіть розріз ствола на висоті 10 сантиметрів від землі та вставте у розріз зубочистку. Це уповільнить рух соків по стеблу, зате всі сили рослини будуть спрямовані на дозрівання плодів.

У теплиці прискорити дозрівання томатів можна без проколювання. Потрібно обмежити доступ свіжого повітря, щоб утворювалося більше конденсату. Для цього закрийте теплицю на добу та відкривайте її лише ввечері для провітрювання.

Прискорить дозрівання помідорів також зменшення кількості води та мінеральних добрив.

Тріщини на помідорах під час дозрівання можуть зіпсувати навіть найкращий врожай. Ця проблема часто виникає через нерівномірний полив, надмірне сонячне світло або різкі зміни в умовах вирощування.

Розповімо, чому ваші помідори тріскаються, і як цьому запобігти, щоб отримати соковиті та рівні плоди кожного разу.

Зараз ви читаєте новину «Як змусити помідори почервоніти: дієві способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі