субота, 02 вересня 2023 12:36

Чим засіяти город після збору врожаю, щоб захистити грунт до весни

Чим засіяти город після збору врожаю, щоб захистити грунт до весни
Три озимі культури, які захистять город взимку Фото: agro-business

Після збору урожаю, грунт варто наповнити поживними речовинами.

Протягом зимового періоду вони захищають город від промерзання землі і шкідників, а також сприятливо впливають на урожайність у наступному році, пише theLime.

Рослини-сидерати також запобігають розмиванню її дощами, перешкоджають розростанню бур'янів, збільшують родючість ґрунту. А ще роблять землю більш пухкою і легкою.

Біла гірчиця

Цей сидерат відмінно справляється з морозами і захищає ґрунт від промерзання. Біла гірчиця запобігає появі слимаків, дротяників та інших шкідників, а також наповнює землю сіркою і захищає саджанці від можливої гнилі. Найкраще її використовувати на грядках, де буде посаджена картопля.

Озима вика

Культура, яка збагачує землю азотом, відлякує равликів і бореться з бур'янами. Найкраще її використовувати для важких ґрунтів і грядок під капусту. Не рекомендується застосовувати для кислих та сухих ґрунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не боїться морозів: яку зелень посадити у вересні і збирати врожай восени

Озиме жито

За зимовий період жито збагачує ґрунт азотом, калієм і мінералами, наповнює його вологою та запобігає шкідникам. Також добре справляється із зимовими заморозками. Найкраще його використовувати на ділянках під картоплю, гарбуз та помідори.

Червоний перець можна використовувати не лише як приправу. Ці прянощі ще й можуть прислужитися на городі.

Червоний перець ‒ гарний засіб для відлякування шкідників. Позбутися їх з допомогою прянощів доволі просто.

Зараз ви читаєте новину «Чим засіяти город після збору врожаю, щоб захистити грунт до весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі