четвер, 26 вересня 2024 02:20

Як відмити бруківку: прості та ефективні засоби

Як відмити бруківку: прості та ефективні засоби
Бруківку на подвір'ї періодично потрібно чистити. Фото: parkside-shop.com.ua

Плям та забруднень на бруківці позбутися доволі важко.

Просте миття водою зачасту не дає бажаних результатів. Однак, допомагають інші засоби, пише Gazeta.ua.

При чищенні бруківки слід пам'ятати, що її поверхня є пористою, а деякі забруднювачі проникають через пори. Тому повністю позбутися плям за допомогою води та щітки неможливо .

Насамперед потрібно видалити бруд механічним шляхом. Слід змести або здути з доріжки листя, пісок, каміння та сміття. Варто також прибрати мох та бур'яни зі швів між землею та бруківкою. При цьому важливо не подряпати матеріал, з якого виготовлена плитка.

Працювати потрібно в захисному спорядженні, мати окуляри та рукавички. Це захистить від мозолів та попадання частинок в очі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно почистити москітну сітку: інструкція

Ефективно доглядати за бруківкою допоможуть мийки високого тиску, які можна придбати у будівельних магазинах. Вони видаляють бруд потужним струменем води. Цей спосіб хоча й не дешевий, але ефективний та зручний.

Для ефективного очищення бруківки можна використовувати професійні засоби для чищення. Це можуть бути рідини для чищення бруківки, що продаються у спеціалізованих магазинах.

Однак, допомогти можуть і засоби, які можна знайти на кожній кухні. Одним з таких є оцет. Його потрібно змішати з водою у співвідношенні - 2:1 на користь оцту. Ця суміш допоможе не лише вивести плями, а й боротися з бур'янами в щілинах між кубиками.

Із такою ж метою можна використати й харчову соду. Можна точково нанести соду на плями, а потім змити їх водою.

Окрім того, допоможе помити бруківку содовий луг. Потрібно 100 грамів соди додати до 10 літрів окропу і, перемішавши, нанести на поверхню бруківки. Однак, робити це слід обережно, адже ця речовина є їдкою. Луг застигає і очищає бруківку. Через кілька годин її потрібно промити водою.

Сода також допоможе запобігти зростанню бур'янів. Засипавши нею проміжки між бруківкою, на деякий час можна зупинити ріст мохів та інших небажаних рослин.

Почистити бруківку допоможе також засіб для миття посуду. Окрім того, іноді застосовують кока-колу. Цей напій так само, як і засіб для миття посуду, допоможе впоратися з жирними плямами. Крім того, кока-кола ефективно видаляє іржу. Потрібно просто вилити її на пляму, а через кілька годин вимити бруківку водою.

Клумба вздовж паркану може стати справжньою окрасою вашої ділянки, якщо правильно підібрати рослини та хвойні чагарники. Вони не лише додадуть яскравих барв і текстури, а й допоможуть створити затишний куточок.

Є кілька найкращих варіантів для вашої клумби, які будуть радувати око протягом усього року.

Зараз ви читаєте новину «Як відмити бруківку: прості та ефективні засоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі