понеділок, 15 липня 2024 21:07

Як вберегти смородину від осипання ягід: корисні поради

Як вберегти смородину від осипання ягід: корисні поради
Якщо за смородиною не доглядати, ягоди можуть осипатися. Фото: jagodnik.info

Смородина – загалом кущ непримхливий. Але потрібно пам'ятати певні правила, щоб урожай був гарним.

Ягоди смородини можуть осипатися. Це ‒ одна з основних проблем при вирощуванні. Чому так трапляється та як цьому можна запобігти, пише Gazeta.ua.

Ягоди опадатимуть, якщо влітку дуже спекотно і сохне земля. У цей час важливо добре поливати смородину. Потрібно викопати навколо куща ямки і вносити під кущ 4-5 відер води. Але смородину не можна заливати, бо це також призведе до того, що ягоди опадатимуть.

Негативно на формуванні плодів позначається також брак сонця. Смородина добре розвивається на сонячних ділянках. Опадатимуть ягоди й там, де постійні пориви вітру. Тому для цієї ягоди слід обирати місця, де достатньо сонячного світла й немає протягів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрізати малину після збирання врожаю

Влітку садівники часто стикаються із борошнистою росою. Це грибкова хвороба, яка часто псує урожай смородини. Першою її ознакою є білий наліт. У такій ситуації корисно провести обробку калійним милом у пропорції 50 грамів на 10 л води.

Якщо плоди осипаються з молодих рослин, це означає, що кущі не мають достатньо сил, щоб зберегти урожай. Їм може не вистачати поживних речовин, зокрема, азоту, фосфору або калію. Тому важливо використовувати добрива, щоб забезпечити належне підживлення рослин.

Окрім того, для смородини характерне перехресне запилення. Тобто, кущі одного сорту не зможуть родити багато. Запилення не буде повноцінним. Тому потрібно на одному місці висаджувати кілька сортів смородини. До того ж, бажано, щоб вони дозрівали у різний час.

Цвітну капусту вирощувати доволі важко, через те отримати великі качани непросто. Деякі секрети вирощування цвітної капусти зібрала Gazeta.ua.

Щоб качанів було вдвічі більше, потрібно застосовувати простий засіб з аптечки.

Зараз ви читаєте новину «Як вберегти смородину від осипання ягід: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі