субота, 07 травня 2022 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили наступ окупантів в бік Ізюму і знищили їхні позиції: відео наслідків 

ЗСУ відбили наступ окупантів в бік Ізюму і знищили їхні позиції: відео наслідків 
ЗСУ знищили позиції окупантів. Фото: "Радіо Свобода"

Збройні сили України відбили російських окупантів на Балаклійському напрямку в бік міста Ізюм Харківської області - зі сторони Чугуєва.

Ідеться про захисників із 40-ї окремої артилерійської бригади ім. Великого князя Вітовта, пише "Радіо Свобода", яке має в розпорядженні відео наслідків знищення російської техніки.

Зазначається, що метою атаки було замкнути Куп'янсько-Ізюмське російське угруповання в кільце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові пішли у широкий контрнаступ навколо Харкова

Під час неї українські оборонці знищили батарею 2С3 "Акація" - 152-міліметрових дивізійних самохідних гаубиць. Також від прямого влучання української 152-міліметрової "Мста-Б" здетонував боєкомплект САУ.

У підсумку штаб армії окупантів був змушений тікати із села Липці Харківської області за кордон, за даними ЗСУ.

ЗСУ повідомили про відновлення контролю над п'ятьма населеними пунктами на Харківщині. Зокрема, це Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частина села Черкаські Тишки.

Напередодні головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний заявляв, що сили оборони України перейшли в контрнаступ у Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили наступ окупантів в бік Ізюму і знищили їхні позиції: відео наслідків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі