понеділок, 24 жовтня 2022 02:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на півдні знищили радіолокаційну станцію "Зоопарк-1" окупантів

ЗСУ на півдні знищили радіолокаційну станцію "Зоопарк-1" окупантів
Українці знищили "Зоопарк" окупантів. Фото: Мілітарний

Підрозділи ракетно-артилерійських військ українських Сил оборони виконали 130 вогневих завдань за день.

Знищено сім окупантів і радіолокаційна станція "Зоопарк-1", повідомляє Оперативне командування "Південь".

Росіяни ведуть активну оборону, намагаються утримати зайняті рубежі та здійснювати вогневий вплив на характер дій наших військ.

Протягом бойового дня ворог шість разів атакував авіацією наші позиції і вивільнені в жовтні населені пункти Бериславського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти інформаційно ізолювали захоплений Херсон

Мінометний вогонь також вівся по прибережній смузі Очаківської громади.

"В Чорному морі загальна чисельність корабельного угруповання ворога становить 11 кораблів та катерів, у тому числі три великих десантних кораблі та два носія високоточних крилатих ракет із сумарним залпом – 16 "Калібрів". Не наважуються виходити зі своєї "зони комфорту" стримані міжнародними гарантіями забезпечення функціонування зернових коридорів, а також побоюванням наших засобів ураження", – йдеться в повідомленні.

"Зоопарк-1" – радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби (контрбатарейна РЛС). Призначений для розвідки позиції вогневих засобів супротивника (РСЗВ, артилерійських і мінометних позицій, пускових установок тактичних ракет і комплексів ППО тощо), розрахунку траєкторій снарядів і ракет, коригування вогню дружніх вогневих засобів, стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

Російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра, переміщуючи на лівий різні елітні підрозділи й офіцерський склад, залишаючи лише мобілізованих.

Збройні сили України тим часом і далі просувають лінію фронту, повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на півдні знищили радіолокаційну станцію "Зоопарк-1" окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі