неділя, 23 жовтня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни тікають з правого берега Дніпра – Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині

Росіяни тікають з правого берега Дніпра – Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині
Російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра, переміщуючи на лівий різні елітні підрозділи й офіцерський склад. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра, переміщуючи на лівий різні елітні підрозділи й офіцерський склад, залишаючи лише мобілізованих.

Збройні сили України тим часом і далі просувають лінію фронту. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти спускають воду з Каховського водосховища – ЗМІ

"Треба бути критичними щодо повідомлень, які лунають в умовах гібридної війни. Колабораційна й окупаційна влада зорієнтована потужно на інформаційний фронт, щоб сіяти паніку серед населення, зокрема й той самий техногенний шантаж щодо потенціалу використання Каховської ГЕС", – зазначила Гуменюк.

Як вона пояснила, росіяни продовжують шантажувати тим, що ЗСУ нібито планують вдарити по ГЕС попри те, що окупанти самі ж замінували об'єкт і звільнили усіх українських працівників, таким чином обмеживши до нього доступ і посиливши охоронний режим.

"Це все свідчить про підготовку певних заходів маніпуляційного характеру, який вони намагаються використовувати. Вони продовжують самі евакуюватися з правого на лівий берег, це не так стрімко відбувається саме через те, що вони використовують тільки альтернативні переправи, не можуть користуватися повноцінно мостами", – сказала Гуменюк.

За її інформацією, Росія продовжує закріплювати свої позиції на лівому березі Дніпра після евакуації з правого.

"На правому березі вони залишають лише мобілізованих, за принципом "кого не шкода". Наша ж робота триває, а вони тим часом намагаються сконцентрувати свої сили на лівому березі", – підкреслила вона.

Російські терористи замінували греблі та агрегати Каховської гідроелектростанції. Каховська ГЕС – один з великих енергооб'єктів. Про це сказав президент України Володимир Зеленський Європейській раді.

Підрив дамби Каховської ГЕС, чим погрожують російські окупанти, може призвести до катастрофічних наслідків. Можуть загинути тисячі людей. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни тікають з правого берега Дніпра – Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі