вівторок, 22 березня 2022 04:35

Спецтема: Війна Росії проти України

З Чернігова виїхала більша частина населення - мер

З Чернігова виїхала більша частина населення - мер
Мер Чернігова розповів про стан справ в місті. Фото: Чернігівська міська рада

Після початку війни Росії проти України з Чернігова виїхала більша частина населення.

"Точного підрахунку не ведемо, але - за моїми відчуттями - у місті залишається орієнтовно 130 тисяч людей. До війни було 285. Отже приблизно 150-155 тисяч людей поїхало", - заявив мер міста Владислав Атрошенко в інтерв'ю "Лівому берегу".

Зараз у місті великі проблеми з тим, що залишилося мало людей, які можуть займатися ремонтом інфраструктури. Також у Чернігові залишилося мало медиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти обстрілюють Ніжин і Чернігів

"Також з числа тих, хто залишився значна частина тих, хто просто сам не в змозі впоратися. Нерідкі випадки: ще до війни літня людина захворіла на ковід або на щось інше, родичі привезли її в лікарню, почалася війна, родичі втекли, людина залишилася, і тепер медики мають його доглядати. А медиків теж трохи залишається, і вони теж із ніг падають, у нас поранених багато, лікарні обстрілюють, вибиті вікна, у приміщеннях холодно. Тому зараз ми думаємо, як евакуювати цих людей", - повідомив мер.

Російські війська й далі намагаються захопити Чернігів. Але не здатні на рівних боротися проти українських військових. Тому окупанти воюють проти мирного населення.

Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи. Через авіаудари та артилерійські обстріли там вже кілька днів немає тепла, електрики й води. У місті проблеми з продуктами й медикаментами. На сьогодні в Чернігові зруйновані майже всі об'єкти інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «З Чернігова виїхала більша частина населення - мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі