четвер, 17 березня 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Чернігів на межі катастрофи. Але не здасться – міський голова стривожив заявою

Чернігів на межі катастрофи. Але не здасться – міський голова стривожив заявою
Окупанти скидають на Чернігів гігантські авіаційні бомби. ФОТО: censor.net

Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи. Через авіаудари і артилерійські обстріли там вже кілька днів немає тепла, електрики і води.

У місті проблеми із наявністю продуктів і медикаментів, розповів в інтерв'ю РБК-Україні чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

"Місто йде в реальну гуманітарну катастрофу. Не вистачає продуктів, медикаментів, перев'язувальних матеріалів, знеболюючих, антисептиків, хлорки. Ми стоїмо перед ризиком спалаху кишкових захворювань, бо неможливо дотриматися санітарії. Адже у місті немає і води. Гарячої та холодної", - заявив Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна екзистенційна злість на Чернігів, Харків і Маріуполь - депутат

На сьогодні у Чернігові зруйновані майже усі об'єкти інфраструктури. Та незважаючи ні на що – місто не здасться, заявив міський голова.

"За будь-яку ціну ми переможемо. Питання тільки в ціні цієї перемоги. Я вважаю, що багато поколінь українців будуть ненавидіти Росію і росіян. І росіяни будуть виплачувати Україні великі кошти на відновлення зруйнованої інфраструктури", - додав мер.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Чернігів на межі катастрофи. Але не здасться – міський голова стривожив заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі