четвер, 17 березня 2022 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна екзистенційна злість на Чернігів, Харків і Маріуполь - депутат

У Путіна екзистенційна злість на Чернігів, Харків і Маріуполь - депутат
Ситуація у Маріуполі є катастрофічною та неймовірно складною. Фото: Maxar Technologies

Ситуація у Маріуполі є катастрофічною та неймовірно складною.

Про це заявив 17 березня радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі спільного інформаційного марафону, передає Gazeta.ua.

"Ситуація там катастрофічна і жахлива. Поки що ми не маємо якоїсь такої більш-менш стабільної інформації, про яку можна було б наразі сповіщати на всю країну. На жаль, ситуація там неймовірно складна", - сказав він.

Він також нагадав, що у місті Мерефа, яке знаходиться під Харковом, був ворожий удар по школі. У результаты почалось загорання, наразі там працюють українські рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля театру в Маріуполі, який розбомбили росіяни, були гігантські написи "діти"

Водночас народний депутат і член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі телемарафону заявив, що ворог також фактично нищить мирне місто Чернігів.

"У мене таке враження, що у президента РФ Володимира Путіна є, напевне, якась екзистенційна злість на Чернігів, Харків і Маріуполь. Щодо Маріуполя – зрозуміло, там жахлива ситуація, про яку всі знають. Чернігів – одне з найстаріших міст, яке фактично породило Київську Русь і було колискою наших пращурів. Путін його знищує, так само, як і місто Харків. Щодо Харкова – мабуть, він очікував, що це – оплот "руського міра", а його там зустріли таким небаченим і нечуваним спротивом, що він просто нищить його з лиця землі", - сказав Веніславський.

У місті Мерфа Харківської області в ніч на 17 березня окупанти вдарили по школі та будинку культури. Є втрати серед військових. Серед цивільних ніхто не загинув.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна екзистенційна злість на Чернігів, Харків і Маріуполь - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі