середа, 25 жовтня 2017 17:22

Відбудеться найбільший фестиваль саксофонної музики

  У Вінниці пройде міжнародний фестиваль саксофонної музики. Фото: gazeta.ua
У Вінниці пройде міжнародний фестиваль саксофонної музики. Фото: gazeta.ua

У Вінниці пройде міжнародний фестиваль саксофонної музики ім. Адольфа Сакса. Він буде найбільшим в Україні та відкриється четвертий рік поспіль.

"Впродовж п'яти днів на глядачів чекають п'ять концертних майданчиків, майстер-класів та стільки ж вечірніх концертів, - розповідає Gazeta.ua організатор фестивалю Євген Попель. - Ми хочемо продемонструвати саксофон у всіх різних музичних стилях. В рамках фесту також презентуємо фільм про Адольфа Сакса. Захід не має чіткого бюджету та тримається на ентузіазмі місцевих музикантів та митців",

Цього року на фестивалі заключний концерт дасть Оркестр Повітряних та Збройних Сил України. Диригуватиме бельгієць Алан Крепен. Також відбудеться майстер-клас з гри на саксафоні і конкурс духових інструментів Vin Venti.

"Окрім саксафону на Vin Venti, будуть представлені труба, гобой, тромбон. На сьогодні вже є 50 учасників конкурсу. Заявки продовжують надходити не тільки з України, але з Німеччини, Польщі та Китаю. Змагання відбудеться лише у двох номінаціях і в кожній із них є три вікові категорії", - каже директор конкурсу Віктор Степанчук.

Захід відбудеться у театрі ім. Садовського, обласної філармонії, Будинку офіцерів та креативному просторі "Артинов" з 6 по 10 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На джазовому фестивалі даруватимуть диски з автографами світових виконавців

Міжнародний фестиваль Молодість стартував 23 жовтня в Києві. У цьому році він триватиме лише два дні. На фестивалі вперше в Україні представлять тріумфальний словацько-український фільм "Межа", номінований на "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Відбудеться найбільший фестиваль саксофонної музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі