середа, 21 січня 2015 12:33

У "Львіводоканалі" обіцяють, що у Львові перестане неприємно пахнути рівно через рік

У "Львіводоканалі" обіцяють, що у Львові перестане неприємно пахнути рівно через рік

20 січня у "Львівводоканалі" обговорили вирішення проблеми неприємного запаху у місті, яка актуальна більше 4-х років. У підприємстві розробили проект, який покращить каналізаційну систему міста.

"Одна з причин неприємного запаху в місті - зношення старих колекторів, які функціонують ще за часів Австрії та потребують ремонту і заміни, треба замінити колектор в мікрорайоні Сихові до травня цього року. Ще одна з причин - люди, які проживають в приватному секторі на Сихові, весь бруд виливають просто на дорогу. "Львівводоканал" спостерігає за цими людьми і закликає виливати відходи там, де дозволено. Всі стічні зливи, що течуть у каналізаційний сток, будуть проходити хімічний і радіаційний аналіз. Реконструюємо водогінні колектори і маємо план побудувати станцію зливів, до 1січня наступного року ці роботи будуть виконані. Після 1 січня 2016 року скандалів мешканців із "Львівводоканалом" серез неприємний запах не буде. Запрошую долучатися до активної участі громадські організації міста", - каже заступник міського голови з питань містобудови та інфраструктури Львова Сергій Шевчук.

Більшість підприємств міста підтримали пропозицію встановлення очисних фільтрів та будови очисних споруд. Науковці з університету "Львівської політехніки" допоможуть "Львівводоканалу" боротися із проблемою викидів та неприємних запахів із каналізаційних стоків. Керівництво харчове підприємства "Ензим" допоможе фінансово подолати неприємний запах у місті.

Зараз ви читаєте новину «У "Львіводоканалі" обіцяють, що у Львові перестане неприємно пахнути рівно через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі