вівторок, 29 березня 2022 14:08

Українські захисники стримують ворога на всіх напрямках - Генштаб

Українські захисники стримують ворога на всіх напрямках - Генштаб
ЗСУ стримують та витісняють рашистів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники обстрілюють багато областей України. Однак українські захисники успішно боронять країну.

Противників стримують на всіх напрямках: на східному, південно-східному та північно-східному. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському напрямку білоруські активісти прикривають кордони та проводять демонстрації. На Поліссі вороги намагаються частково вивести наявні підрозділи до Білорусі, однак продовжують обстріли з артилерії.

Також окупанти блокують Чернігів і намагаються знищувати військові й цивільні об'єкти. У напрямку Броварів не було активних бойових дій, однак у Бердянську вони намагаються відновити припортову інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові з Тихоокеанського флоту РФ відмовляються воювати в Україні - Генштаб

Водночас рашисти активізували вогонь і штурмові дії на Донбасі. З авіації вдарили по Воєводівці, Рубіжному, Лисичанську, Кремінній, Золотому-4, Попасній, Торецьку та Новгородську.

"На Південнобузькому напрямку ворог під прикриттям вогню артилерії відновлює боєздатність, поповнює запаси боєприпасів і пального", - зазначили в повідомленні.

Основні зусилля противник кинув на захоплення Попасної та Маріуполя, які є безуспішними. На певних напрямках загарбників витісняють.

Українські захисники в боях під Харковом ліквідували російського командира 200-ї окремої мотострілецької бригади полковника Дениса Курила. Також знищили дві батальйонно-тактичні групи його бригади - втрати становлять понад 1500 російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники стримують ворога на всіх напрямках - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі