четвер, 29 червня 2023 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Запоріжжі проведуть спецнавчання на випадок аварії на АЕС

У Запоріжжі проведуть спецнавчання на випадок аварії на АЕС
Метою заходу є злагодження дій всіх служб у разі реальної загрози виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС. Фото: Енергоатом

У Запоріжжі та Запорізькому районі 29 червня розпочинаються спеціальні навчання на випадок надзвичайної ситуації на Запорізькій атомній електростанції.

Можливі тимчасові обмеження руху на окремих ділянках, повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко у Telegram.

"Починаються командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту області. Просимо громадян зберігати спокій та з розумінням поставитися до деяких незручностей", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада готова до евакуації українців у випадку можливого теракту на ЗАЕС

Метою заходу є злагодження дій усіх служб у разі реальної загрози виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС.

"Звертаємо увагу, що ситуація контрольована. Просимо громадян утриматись від надмірної інформаційної уваги до проведення тренувань", – закликав Малашко.

Звуки сирен, сигнально-гучномовних пристроїв, переривисті гудки інших сигнальних засобів, транспорту, означатимуть сьогодні сигнал цивільного захисту "Увага всім".

Крім того, повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації буде здійснено у додатку на телефоні "Тривога" через передачу сигналу "Радіаційна небезпека".

"Почувши його, терміново увімкніть радіо або телевізор (місцеві канали) і прослухайте повідомлення державних органів влади", – пояснив він.

Запорізька АЕС в Енергодарі перебуває під контролем російських окупантів з березня 2022 року. Російські військові використовують АЕС як військову базу. Окупанти одразу ж завезли на територію ЗАЕС військову техніку. Згодом з'явилися інформація про замінування.

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції. Кирило Буданов в інтерв'ю британському виданню The New Statesman повідомив про те, що переконаний – план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблений та затверджений. За словами голови ГУР, загроза ніколи не була такою великою, як зараз.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі проведуть спецнавчання на випадок аварії на АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі