пʼятниця, 28 січня 2022 07:49

У Запоріжжі потужний вибух зруйнував частину багатоповерхівки: є жертви та потерпілі
9

Фото: ДСНС України

У ніч на 28 січня у Запоріжжі стався вибух газу у квартирі чотириповерхового будинку. Загинула одна людина, ще двоє постраждали.

Про це повідомила пресслужба ДСНС України.

"О 04:04 в чотириповерховому житловому будинку (чотири під'їзди. - Gazeta.ua) на другому поверсі у квартирі попередньо стався вибух газоповітряної суміші, без послідуючого горіння", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нічному клубі стався вибух: 17 людей загинули

Зазначається, що з третього зруйнованого під'їзду евакуювали 15 мешканців.

Вибух зруйнував опорні елементи в межах одного під'їзду. Попередньо пошкоджені сім квартир.

"На місці вибуху підрозділи ДСНС безперервно проводять пошукові роботи щодо виявлення можливих постраждалих та розбирання зруйнованих конструкцій. ДСНС забезпечено освітлення місця події, розгорнуто мобільний пункт обігріву. Також працюють два психологи Служби порятунку. Нацполіцією організовано охорону громадської безпеки та недопущення мародерства", - уточнили в ДСНС.

Також повідомляється, що влада міста надає допомогу постраждалим мешканцям та з'ясовує питання щодо тимчасового розселення.

Всього до ліквідації наслідків події залучено 88 осіб та 26 одиниць спецтехніки. З них від ДСНС - 40 рятувальників та 10 одиниць техніки.

В Одесі в приватному будинку рвонув газ. Вибух знищив житлову прибудову - обвалився дах і опорні стіни. Під завалами опинилися двоє пенсіонерів. Дістати людей із пастки допомогли очевидці й рятувальники.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі потужний вибух зруйнував частину багатоповерхівки: є жертви та потерпілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі