четвер, 22 квітня 2021 09:06

Вибух газу зруйнував 20 кварталів у вбив понад 200 людей

Вибух газу зруйнував 20 кварталів у вбив понад 200 людей
Наслідки вибухів у Гвадалахарі / Getty Images

22 квітня 1992 року десятки вибухів каналізаційних труб у мексиканському місті Гвадалахара вбили понад 200 осіб і пошкодили майже 1000 будівель. Серію вибухів спричинив витік газу. Влада й національна нафтова компанія проігнорувала попередження про небезпеку.

За три дні до вибухів жителі робочого кварталу Гвадалахари відчули в повітрі неприємний запах. А потім - печіння в очах і горлі. Декого нудило. Попри скарги місцева влада серйозно не розслідувала інциденти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у будинку: що могло рвонути і відео руїн

22 квітня приблизно об 11:30 почалася серія потужних вибухів. Вони відбулися на ділянці завдовжки орієнтовно 1,6 км і завглибшки приблизно 10,5 м. 20 кварталів міста були знесені або серйозно пошкоджені. У двох місцях відкрилися кратери завглибшки майже 91 м, поглинувши навколишні будівлі, дороги, автомобілі й автобуси.

Шукали загиблих і поранених тиждень. Майже 1,5 тис. осіб госпіталізували, 25 тис. людей довелося евакуювати.

Подальше розслідування показало, що витік водопровідної труби призвів до іржавіння газової труби, що була під нею. Потім газ просочився в каналізацію, де спричинив потужні вибухи.

Зараз ви читаєте новину «Вибух газу зруйнував 20 кварталів у вбив понад 200 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі