субота, 18 травня 2024 21:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ назвали найгарячіший напрямок на карті бойових дій: зведення Генштабу

ЗСУ назвали найгарячіший напрямок  на карті бойових дій: зведення Генштабу
Наші ракетники й артилеристи завдали ударів по ще трьох районах зосередження противника та одній радіолокаційній станції. Фото: Генштаб

З початку поточної доби українська авіація уразила 18 районів зосередження особового складу ворога та два їхні зенітно-ракетні комплекси.

Наші ракетники й артилеристи завдали ударів по ще трьох районах зосередження противника та одній радіолокаційній станції. Про це ввечері 18 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Загалом, з-поміж 77 бойових зіткнень за цю добу сім ще тривають. При цьому українські воїни чотири рази здійснювали штурмові дії з метою вибити противника із займаних позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "приземлили" черговий Су-25 на Донеччині

На Харківському напрямку протягом доби відбувалося 10 боєзіткнень. Російські терористи знову завдали повітряного удару по місту Харків, застосувавши дві керовані авіабомби. Проводили штурмові дії на напрямках Глибоке-Лук'янці, Лук'янці-Веселе, Бугруватка-Стариця.

На Куп'янському напрямку кількість боїв за день зросла до дев'яти, а на Лиманському - до семи.

На Краматорському напрямку окупанти проводять штурмові дії у напрямках населених пунктів Іванівське та Калинівка. Загальна кількість атак росіян на напрямку зросла до 14.

Покровський напрямок на мапі бойових дій залишається найгарячішим. Із 23 бойових зіткнень з початку доби, на даний час чотири ще тривають. До переліку населених пунктів, куди ворог спрямовує свої атаки, додалося Нетайлове.

На Курахівському напрямку агресор десять разів робив спроби подолати нашу оборону. Триває бій поблизу Красногорівки.

На Придніпровському напрямку число зупинених російських штурмів українськими захисниками на плацдармах на лівобережжі Дніпра в Херсонській області за сьогодні зросло до чотирьох.

Сили оборони намагаються відтіснити російську армію у напрямку населеного пункту Глибоке у Харківській області.

Воно знаходить приблизно за 40 км від Харкова та за 10 км від кордону з РФ. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними Генштабу, на Харківському напрямку ворог не припиняє спроби прорвати оборону українських військ. З початку доби російська армія двічі атакували позиції ЗСУ в напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ, успіху не мали.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ назвали найгарячіший напрямок на карті бойових дій: зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі