середа, 20 квітня 2022 19:05

У Попасній росіяни захопили будівлю поліції та деякі багатоповерхівки

У Попасній росіяни захопили будівлю поліції та деякі багатоповерхівки
Наслідки обстрілів росіян. Фото: t me luhanskaVTSA

У Попасній Луганської області російські окупанти потрохи просуваються вглиб. Їм вдалося захопити будівлю поліції та окремі багатоповерхівки.

Також окупанти захопили приватний сектор, повідомив голова міської військової адміністрації Попасної Микола Ханатов у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"(Захоплений. - Gazeta.ua) не тільки приватний сектор. Вже в багатоповерхівках вони є. Будівлі поліції вони вже захопили. Ситуація дуже важка. В Попасній залишаються цивільні. Вони навіть на кілька хвилин не можуть відійти від укриттів, тому що постійні обстріли", - заявив Ханатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У частині районів Луганщини неможливо відновити світло, газ і воду - Гайдай

Він також повідомив, що росіяни постійно тиснуть і намагаються прорвати оборону ЗСУ. Українські захисники дають відсіч, але вони потребують озброєння і підкріплення.

Зараз у Попасній "все розбито, і немає можливості відновлювати" хоч щось. У місті залишаються від 2 до 3 тисяч жителів. Люди вмирають навіть в укриттях - 100 людей загинули від обстрілів у сховищах.

"Щодо евакуації…якщо це можна назвати так. Керівник газової служби, керівник водоканалу, вчитель самостійно сідають за кермо автівки або автобусу. Їдуть у Попасну з гуманітарною допомогою, яку ми отримуємо в обласній адміністрації. На зворотному напрямку вони по повній беруть людей у свої транспортні засоби. Наприклад, вчора в шкільний автобус, який розрахований на 23 місця, вдалося вмістити майже 50 людей", - розповів Ханатов.

У середу, 20 квітня, на Луганщині знову спробують евакуювати людей. Зокрема, із Сіверськодонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної. Росіяни відмовили в "режимі тиші". Тому вже протягом декількох діб евакуація відбувається за відсутності гуманітарних коридорів та під обстрілами окупантів.

Зараз ви читаєте новину «У Попасній росіяни захопили будівлю поліції та деякі багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі