середа, 20 квітня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У частині районів Луганщини не можливо відновити світло, газ і воду - Гайдай

У частині районів Луганщини не можливо відновити світло, газ і воду - Гайдай
Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. Фото: facebook.com

Окупанти майже повністю зруйнували інфраструктуру у Попасній, Рубіжному та частині сіл Гірської громади.

Світло, газ та водопостачання там вже не відновити до завершення бойових дій. Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Підрахувати інфраструктурні збитки в містах та селах, де стоїть техніка ворожої армії, зараз неможливо. Росіяни знищують підстанції і насосні станції, захоплюють населені пункти, а потім не можуть там нічого відремонтувати.

"Русский мир" позбавляє місцевих жителів газу, води і світла – вони живуть ці півтора місяці, як більшість росіян все життя. Так, вчора ворог пошкодив високовольтну лінію напругою 300 кВ. Аварія досить серйозна – світло зникло у понад 200 населених пунктах, тимчасово окупованих", - повідомив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трупи російських окупантів звозять у Луганськ КамАЗами - Гайдай

В інших населених пунктах аварійні бригади поступово повертають світло. Зокрема йдеться про Лисичанськ, Сіверськодонецьк та Новодружеськ. За добу повернули електроенергію чотирьом тис. сімей.

"Без газопостачання залишаються 38 населених пунктів (109 173 абоненти) – 30 повністю та вісім частково. Знеструмлені 34 населені пункти – 21 повністю та 13 частково. 104 343 споживачі перебувають без електроенергії", - пояснив Гайдай.

Водопостачання відсутнє в Рубіжному, Попасній, частково в Сіверськодонецьку та Лисичанську. Без централізованої подачі води також населені пункти, постачальником яких є "Попаснянський районний водоканал".

У середу, 20 квітня, на Луганщині знову спробують евакуювати людей. Зокрема, з Сіверськодонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. За його словами, росіяни відмовили у "режимі тиші". Тому вже протягом декількох діб евакуація відбувається за відсутності гуманітарних коридорів та під обстрілами окупантів.

Він наголосив, що ситуація в області постійно ускладнюється. Саме тому закликав йти до евакуаційного транспорту та їхати у безпечне місце. Зокрема, запевнив, що врятованих зустрінуть у Дніпрі, Ужгороді, Чернівцях або Кропивницькому.

Зараз ви читаєте новину «У частині районів Луганщини не можливо відновити світло, газ і воду - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі