середа, 20 квітня 2022 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ситуація ускладнюється" - на Луганщині без погоджених коридорів намагатимуться евакуювати людей

"Ситуація ускладнюється" - на Луганщині без погоджених коридорів  намагатимуться евакуювати людей
Гайдай закликав мешканців Луганщини евакуюватися. Фото: t.me/luhanskaVTSA

У середу, 20 квітня, на Луганщині знову спробують евакуювати людей.

Зокрема, з Сіверськодонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

"Евакуюйтесь і вмовляйте рідних - може настати день, коли ми не зможемо доставити ліки і їжу", - сказав він.

За його словами, росіяни відмовили у "режимі тиші". Тому вже протягом декількох діб евакуація відбувається за відсутності гуманітарних коридорів та під обстрілами окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився графік евакуаційних поїздів на 20 квітня

Він наголосив, що ситуація в області постійно ускладнюється. Саме тому закликав йти до евакуаційного транспорту та їхати у безпечне місце. Зокрема, запевнив, що врятованих зустрінуть у Дніпрі, Ужгороді, Чернівцях або Кропивницькому.

"Ми відправляємо автобус та гуманітарку, наприклад, у Попасну і не впевнені, чи дістануться вони до місця призначення. Продукти харчування майже немає де купити, як і медикаменти", - розповів Гайдай.

Україні вдалося попередньо домовитися про гуманітарний коридор 20 квітня з Маріуполя Донецької області до Бердянська на Запоріжжі. Він має запрацювати для жінок, дітей та людей похилого віку.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація ускладнюється" - на Луганщині без погоджених коридорів намагатимуться евакуювати людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі