четвер, 06 жовтня 2016 11:53

У дитсадку дитина вкололася інфікованим шприцом

У дитсадку дитина вкололася інфікованим шприцом

4-річний Максим Москалик у Львові під час прогулянки у дитсадку знайшов шприц і вколовся. Шприц висів на плющі, що оповив огорожу садка. Вихователька оглянула руки дитини і викликала медсестру. Адміністрація садка відразу повідомила батьків.
Про це інформує прес-служба міськради.
"Ми зібрали увесь технічний персонал, вчителів, батьків і провели профілактичні бесіди. Дали догани двірнику і помічнику вихователя. В нас такий випадок вперше", - зазначила Оксана Козій, завідувач дошкільного закладу "Арніка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ганна Гамза не може ходити після щеплення
Виявили, що кров у шприці є ВІЛ-позитивною. Хлопчик проходить терапію, щоб уникнути зараження.
"Син п'є таблетки від ВІЛу. Це важко і для нього, і морально для нас. Не догледіли територію дитячого садочка", – розповіла мати Максима Світлана Москалик у коментарі Zaxid.net..
Результат аналізу крові Максима не підтвердив, що він заразився. Інфекція може проявитись згодом. Дитині загрожує також гепатит С.
"28 днів дитина п'є терапію, ми її обстежуємо, робимо повторні аналізи через три місяці, півроку й остаточний результат через 12 місяців. Щоб уникнути інфікування важливо у перші години після уколу звернутися до лікаря", – пояснює лікар Львівського центру СНІДу Людмила Бережна.
В останні 9 місяців 12 дітей вкололись інфікованими шприцами в дошкільних закладах і на дитмайданчиках Львова.

Нагадаємо, що психіатр залікував пацієнтку до смерті.

Зараз ви читаєте новину «У дитсадку дитина вкололася інфікованим шприцом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі