четвер, 26 травня 2016 17:21

Святослав Вакарчук прочитає Лекцію Свободи на Львівському медіафорумі

Святослав Вакарчук прочитає Лекцію Свободи на Львівському медіафорумі

Українські журналісти працюють у небезпечних умовах. Такого висновку дійшов Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські на IV Львівському медіафорумі.

Захід проходить з 26 по 28 травня. За цей час у Львові виступить 71 спікер із США, Данії, Німеччини, Польщі, Чехії, Франції, Великої Британії, Швеції, Росії, Нідерландів. Головна тема цьогорічного форуму - "Пояснюючи світ через медіа".

"Без медіа не можна будувати демократії. Я дуже вдячний за ваші зусилля і вашу відвагу. Деякі із ваших колег заплатили велику ціну, щоб бути найближче до події. У демократичному суспільстві ідуть великі зміни. Завдяки технічним можливостям кожен з нас може впливати на суспільну думку. Але є велика різниця між інституційними медіа і тими, хто просто висловлює свою думку. ЄС робить великий внесок до сучасного медіапейзажу України, до відкриття власників і бенефіціарів медіа. Це необхідно і для вас, і для нас. Ви – ті, хто допомагає міжнародній спільноті зрозуміти, що відбувається в Україні. Ми намагаємось боронити журналістів, коли бачимо якісь інституційні загрози. Прагнемо, аби праця могла бути виконана без загрози для вас", - зазначив Ян Томбінські.

У другий день Львівського медіафоруму відбудеться щорічне вручення Премії ім. Олександра Кривенка та традиційна Лекція Свободи. Цьогоріч її прочитає Святослав Вакарчук. Третій день форуму матиме насичену програму майстер-класів і тренінгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові зберуться найсильніші українські піарщики

"MYMEDIA має представництва в багатьох країнах. Але найважливіше місце, де ми працюємо – це Україна. У вас зараз розвиваються найсильніші та незалежні ЗМІ. Не завдяки державі, а сильним журналістам та школам. Сильних демократичних країн не буває без вільних медіа", - каже Майкл Андерсен, керівник міжнародного проекту "MYMEDIA".

Генеральний партнер цьогорічного медіафоруму — інвестиційна компанія Dragon Capital.

Зараз ви читаєте новину «Святослав Вакарчук прочитає Лекцію Свободи на Львівському медіафорумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі