пʼятниця, 10 червня 2022 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Старух розповів, коли ЗСУ зможуть повністю вибити окупантів із Запоріжжя

Старух розповів, коли ЗСУ зможуть повністю вибити окупантів із Запоріжжя
Голова Запорізької ОВА Олександр Старух. Фото: Запорізька ОВА

Військово-політичне керівництво України та армія роблять усе для того, щоб повернути окуповані території під контроль 2022 року.

Для цього вже сформували стратегію необхідних дій, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в інтерв'ю "Радіо НВ".

Він наголосив, що під контролем окупантів не можна залишити жодного метра української землі.

Також запевнив, що влада врахувала помилки попередніх років. Тоді Росії вдалося загарбати частину територій сходу і створити там псевдореспубліки у вигляді так званих ЛДНР.

"Ми не просто віримо, ми все робимо для цього. Повернути все, що втрачено, і навіть не тільки в області. Якщо ми ще щось залишимо там, то згодом теж буде гарматне м'ясо з людей зроблено. Тому потрібно не залишати ворогові жодного метра землі та жодної людини", - зазначив глава ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перевозять родини на Херсонщину - ті в захваті від рівня життя в Україні

Відповідну стратегію для звільнення українських територій сформував Генеральний штаб. Для реалізації всіх планів необхідні засоби та ресурси, зауважив Старух

"Потрібні тільки засоби та ресурси. Засоби зараз, завдяки допомозі наших західних партнерів, надходять непогано, і хороші засоби. А патріотично налаштованих людей у ​​нас вся країна, тим більше - в нашому козацькому краї", - наголосив він.

На 5 червня Запорізька область була окупована російськими військами майже на 60%.

З 2014 року російська армія загарбала стільки українських земель, що їхня загальна площа перевищує разом узяті території Угорщини та Болгарії. Рекорд за площею захопленої території припав на 2022 рік. Станом на 23 лютого в російській окупації перебувало 43,3 тис. кв. км, або 7%, української території. Тепер ця площа у 2,9 раза більша.

Зараз ви читаєте новину «Старух розповів, коли ЗСУ зможуть повністю вибити окупантів із Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі