середа, 13 квітня 2022 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов розповів про успіхи ЗСУ на Харківському напрямку

Синєгубов розповів про успіхи ЗСУ на Харківському напрямку
Триває 49 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Харківщині Збройні сили України досягли успіху по Роганському та Дергачівському напрямках.

На Ізюмському - постійно ведуть бої, щоб не пропустити ворога далі, заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 13 квітня.

"Наші Збройні сили тримають позиції, оборону Харкова та області, зміцнюючи свою військову присутність, резерви та озброєння. Маємо успіхи по Роганському, Дергачівському напрямках. По Ізюмському - ЗСУ постійно ведуть бої, щоб не пропустити ворога до Донецької та Луганської областей", - сказав він.

Росіяни продовжують тероризувати мирне населення Харківщини. 12 квітня окупаційні війська нанесли приблизно 53 ударів з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Є загиблі, за даними Синєгубова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдавав волонтера: харків'янин ошукав людей на 230 тис. грн

"Ворог діє жалюгідними методами, тероризуючи цивільних. За добу наслідок обстрілів окупантів постраждали 22 мирні жителя, з них – троє дітей. Загинули сім людей. 2-річний хлопчик, який отримав поранення від обстрілів кілька днів тому, помер у лікарні", - повідомив він.

Синєгубов вкотре наголосив, що підстав для евакуації в Харкові немає:

"Повірте, наші ЗСУ щодня знищують багато техніки та живої сили росіян. Вірте нашим захисникам та зберігайте спокій".

На Слобожанському напрямку станом на ранок 13 квітня російські окупанти продовжують часткове блокування та артилерійські обстріли Харкова.

На деяких тимчасово зайнятих територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої "народної міліції" там.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов розповів про успіхи ЗСУ на Харківському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі