вівторок, 12 квітня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Вдавав волонтера: харків'янин ошукав людей на 230 тис. грн

Вдавав волонтера: харків'янин ошукав людей на 230 тис. грн
За свої "послуги" підозрюваний просив перевести передоплату на банківську карту. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Харків'янину, який ошукував громадян, що намагалися евакуюватися, повідомили про підозру за фактом шахрайства.

Він обдурив понад 10 людей, які перечислили йому майже 230 тис. грн, повідомили в Офісі генерального прокурора 12 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік, сидячи в СІЗО, обдурив волонтерів на 1,3 млн грн

"Із 24 лютого по 10 квітня чоловік знаходив у месенджерах оголошення від громадян, які шукали перевізників. Він називався волонтером та пропонував допомогу в перевезенні людей, зокрема, із тимчасово окупованих територій, за грошову винагороду нібито на паливо. За свої послуги підозрюваний просив перевести передоплату на банківську карту, після чого переставав виходити на зв'язок", - ідеться в повідомленні.

До підозрюваного застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Кривому Розі Дніпропетровської області Служба безпеки України затримала ділка, який наживався на війні. Чоловік видавав себе за волонтера, безкоштовно забирав у виробника спорядження для українських захисників. Згодом продавав його справжнім волонтерам за завищеними цінами. Шахрай встиг привласнити спорядження на 70 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Вдавав волонтера: харків'янин ошукав людей на 230 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі