середа, 20 квітня 2022 12:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Розмовляє з камінням: "мер" Бердянська взяв у заступники двірника

Розмовляє з камінням: "мер" Бердянська взяв у заступники  двірника
Окупанти в Бердянську залучають до своїх лав місцевих фріків. Фото: en-media.tv

У Бердянську на Запоріжжі російські окупанти та колаборанти залучають до своїх лав місцевих фріків.

Так званий мер курортного міста Олександр Сауленко призначив своїм заступником громадянина України Микиту Самойленка, уродженця Бердянська, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація 20 квітня.

"До "призначення" він працював двірником в КП "БердянськЕкоТранс". Себе позиціонує як творчу особистість, стверджує, що бачить візерунки уві сні та розмовляє з камінням", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незгодних звільняють: на Запоріжжі окупанти змушують людей "співпрацювати"

Відразу після вторгнення ворога Самойленко добровільно перейшов на бік загарбників та погодився на співпрацю. Він обійняв посаду заступника так званого мера з питань архітектури.

Наразі відомо, що Самойленко за вказівкою Сауленка займається підготовкою пам'ятних місць міста до святкування 9 травня – засаджує клумби та фарбує бордюри.

Бердянськ росіяни захопили наприкінці лютого. Загарбники почали використовувати міський порт для доставки кораблями палива, особового складу та військової техніки.

Сауленка, який добровільно погодився виконувати обов'язки мера окупованого міста, судитимуть за колабораціонізм.

Російські окупанти створили чотири військові бази на території тимчасово окупованого Мелітополя. Одна базується безпосередньо на території аеропорту, який був захоплений і обстріляний у перший день війни, а три - на території промислових підприємств, які також розташовані на території міста. Загалом ситуація у місті дуже тяжка. Люди чекають на гумконвой.

Зараз ви читаєте новину «Розмовляє з камінням: "мер" Бердянська взяв у заступники двірника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі