субота, 23 квітня 2022 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекинула на Донбас передову групу "вагнерівців" - Генштаб 

Росія перекинула на Донбас передову групу "вагнерівців" - Генштаб 
Триває 59 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

Росія перекинула у район сала Новобахмутівка на Донеччині передову групу найманців з групи "Вагнера".

Їх задача там - рекогносцирування місцевості та уточнення порядку взаємодії, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 23 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче ввести в Україну найманців із Сирії - реакція США

"Інформація (щодо перекинутих вагнерівців. - Gazeta.ua) уточнюється. В рамках формування додаткових резервів завершено підготовку підрозділу приватної військової кампанії "Вагнер" чисельністю до 200 осіб", - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, на Запорізькому напрямку ворог посилює своє угруповання. Противник перемістив туди батальйонну тактичну групу зі складу 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу.

Загальна кількість російських найманців з групи "Вагнера" в Україні становить близько 8 тис. Близько 3 тис. в Україні вже ліквідували. Серед них - 200 осіб, відправлених до Києва.

За інформацією журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва, "вагнерівці" були присутні у Бучі. Президент Росії Володимир Путін використовує їх для "найбрудніших доручень". Грозєв додав, що серед членів приватної військової компанії "Вагнера" є ті, що приїхали не заради грошей, а просто щоб вбивати.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекинула на Донбас передову групу "вагнерівців" - Генштаб ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі