вівторок, 18 червня 2024 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вивезли в Чувашію другу групу українських дітей

Окупанти вивезли в Чувашію другу групу українських дітей
Російські загарбники вивезли в Чувашію другу групу дітей із Бердянська. Фото: t.me/berdmisk

Російські загарбники під виглядом "оздоровлення" вивезли в Чувашію вже другу групу з 43 дітей із тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області.

Загалом цього літа планується вивезти чотири групи дітей з Бердянського району, повідомила начальниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна у соцмережах.

"Рашисти продовжують вивозити дітей із Бердянська до Чуваської Республіки під виглядом так званого оздоровлення. Чергова група із 43 дітей була вивезена окупантами до дитячого табору "Бригантина" в Чувашії", - заявила вона з посиланням на російського ставленика Дмитра Лукова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі дітей з України перевиховуватимуть у кремлівських таборах

Галіціна наголосила, що загалом протягом літа в Чувашію планують відправити 300 бердянців.

"Замість безпечного оздоровлення діти з тимчасово окупованих територій опиняються в епіцентрі російської пропаганди. Їм організовують пропагандистські екскурсії та зустрічі з главою Чувашії", - додала керівниця Бердянської МВА.

Росія готує українських підлітків з окупованих територій до майбутньої служби в армії Росії.

Понад 2500 дітей віком від 13 до 17 років із окупованих Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей пройдуть військовий вишкіл в таборі "Воїн" у Волгоградській області.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вивезли в Чувашію другу групу українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі