вівторок, 26 червня 2018 16:37

Литовський політик розповів, що допоможе розвинути сільське господарство в Україні

Литовський політик розповів, що допоможе розвинути сільське господарство в Україні
Казис Станкевичус розповів про сільське господарство Литви. Фото: Ірина Левицька

Якби не радянська окупація, то рівень розвитку сільського господарства в Україні був би на рівні австрійського.

Про це заявив член Сейму Литовської республіки Казис Станкевичус на міжнародній конференції у Криворівні "Коло Вінценза. Майбутнє Карпат" у рамках Першого міжнародного форуму Східної та Центральної Європи Via Carpatia.

"За 20 років у Литві ми відновили господарство до рівня, що був до війни - до того, як запровадили колгоспи. Сприяла цьому державна підтримка фермерів гірських районів дотаціями. Тепер у нас 60 тисяч активних фермерів у країні", каже литовський політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховинщина має стати центром єднання всіх країн Карпатського регіону

У Литві діє державна програма для відновлення господарства, купівлі техніки, реманенту, туристичні програми для будівництва туристичних об'єктів. Проте, зауважує, усі програми Євросоюзу спрямовані у першу чергу для покращення якості життя місцевих, а не туристів. І це правильно.

В Україні для таких програм є суттєва перешкода - корупція.

"У нас теж вона є. Тільки гроші дають офіційно численним посередникам і консультантам. Треба придумати схему таку, щоб фермер написав адресно й отримав гроші".

З 23 по 30 червня в селі Криворівня Верховинського району на Івано-Франківщині відбувається Перший міжнародний форум Східної та Центральної Європи Via Carpatia. На учасників та гостей чекає насичена культурна, інтелектуальна та розважальна програма.

Зараз ви читаєте новину «Литовський політик розповів, що допоможе розвинути сільське господарство в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі