середа, 20 червня 2018 13:38

Харківських депутатів викурювали із зали і возили у смітнику

Харківських депутатів викурювали із зали і возили у смітнику
Коли активісти запалили фаєри, утворилася щільна димова завіса, а з будівлі міськради почали евакуювати людей. ФОТО: Павло Велицький

У міській раді Харкова активісти побилися з правоохоронцями - їм не давали вільно пройти до зали засідань.

Майже 30 осіб мітингували проти будівництва житлового будинку біля стадіону "Металіст" і за вільний доступ громадян на сесії міськради. За словами активістів, вони щоразу подають заявки на участь у сесії, однак їм відмовляють, тому що начебто в залі немає вільних місць - повідомило Depo.Харків.

Протестувальники спробували пройти до зали, однак їм перешкодила охорона, яка розпилила сльозоточивий газ із балончика. У кулуарах активісти підпалили димові шашки.

"А можна закрити ці вікна? Дим пішов, треба вікна закрити - і все. Якщо поліція не реагує, коли витравлюють депутатів, то все зрозуміло, з ким тут поліція дружить", - сказав мер Харкова Геннадій Кернес під час засідання. При цьому він неодноразово питав, чи не стало комусь у залі зле, та запропонував викликати "швидку".

"Другий і третій поверхи міськради заблокували тітушки Кернеса. У відповідь Нацкорпус і ультрас заблокували виїзд Кернеса із внутрішнього двору, який хотів покинути будівлю. Зала для прес-служби, куди хотіла потрапити частина активістів, – повністю вільна. Чому не пустили активістів, ніхто не пояснив", – написав член "Харківського антикорупційного центру" Дмитро Дробот у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30-тисячний мітинг під Радою коштує 15 млн грн

За його словами, мітингувальники вкинули до сміттєвого бака заступника мера Андрія Руденка, коли той до них вийшов. Смітник із чиновником виштовхали з бічних воріт на вулицю. Коли Руденко вибрався звідти, йому дали спокійно піти.

19 червня у Києві майже 2 тис. мітингарів - ветеранів-афганців, чорнобильців та шахтарів - пікетували будівлю Верховної Ради. Афганці прорвали перший кордон поліції, почалася сутичка. Невідомі у цивільному били кийками поліцейських, знімали з них шоломи. У правоохоронців кидали пляшками.

Зараз ви читаєте новину «Харківських депутатів викурювали із зали і возили у смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі