вівторок, 28 травня 2024 01:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ДБР розслідує події на Харківщині: хто винен у стрімкому просуванні ворога

ДБР розслідує події на Харківщині: хто винен у стрімкому просуванні ворога
ДБР шукає винних у швидкому просуванні окупантів на Харківщині. Фото: Радіо Свобода

Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом прориву російськими військами державного кордону в Харківській області.

Слідчі перевіряють рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо, повідомили в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вовчанську були і є оборонні споруди - голова МВА

Також перевіряються дії керівництва усіх ланок в регіоні під час наступу ворога, до та після нього, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

Наразі вже встановлений похвилинний розвиток подій. Призначено низку важливих експертиз, які планується завершити найближчим часом.

Попередня кваліфікація - самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби.

10 травня 2024 року російські окупанти під час штурмів українських позицій зуміли прорвати перший ешелон оборони та захопити кілька населених пунктів вздовж лінії кордону України з РФ, завдавши втрат ЗСУ та мирному населенню.

З'явилася інформація про недостатню підготовку до оборони Харківщини, зокрема це стосується фортифікаційних споруджень.

Зараз ви читаєте новину «ДБР розслідує події на Харківщині: хто винен у стрімкому просуванні ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі