понеділок, 13 травня 2024 05:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти захопили три села і продовжують рух на Харків - DeepState

Окупанти захопили три села і продовжують рух на Харків - DeepState
Росіяни продовжують рух на Харківщині - DeepState. Фото: Укрінформ

12 травня на півночі Харківщини росіяни захопили ще три села - Мороховець, Олійникове та Зелене.

Війська РФ продовжують свій рух в бік села Липці. Тривають активні бої за Лук'янці, які ворог майже повністю окупував, повідомив у Telegram український інформаційний ресурс DeepState

Росіяни намагаються закріпитися в Глибокому, пробують просуватися піхотою, але перебувають під постійним вогнем, зокрема, FPV-дронів Сил Оборони, що значно ускладнює пересування.

"Але, на жаль, їх це не зупиняє", - йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харківській області тривають бої за Вовчанськ, ворог має тактичний успіх - Генштаб

В районі Вовчанська загарбники продовжують підбиратися до міста і закріплятися на його околицях для подальшого штурму. Місто перебуває під щільним обстрілом, триває евакуація цивільного населення.

Ворог місцями перегруповується, більшу увагу зосереджує на обстрілах населених пунктів та заводить додаткові резерви, зазначають аналітики.

На Харківщині тривають оборонні бої, жорстокі бої на значній частині нашої прикордонної смуги.

Є села, які фактично із "сірої зони" стали зоною ведення бойових дій, і окупант намагається в частині з них закріпитись, частину просто використати для подальшого просування, повідомив президент Володимир Зеленський.

Цього тижня обстановка на Харківщині суттєво загострилась. На даний час там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ, сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти захопили три села і продовжують рух на Харків - DeepState». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі