четвер, 17 березня 2022 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава Укренерго пояснив, чи зможе РФ приєднати Крим до Запорізької АЕС

Глава Укренерго пояснив, чи зможе РФ приєднати Крим до Запорізької АЕС
Росія не зможе приєднати Запорізьку АЕС з Кримом - Кудрицький. Фото: "Укрінформ"

Приєднати енергомережу Запорізької АЕС з Кримом технічно неможливо.

Якщо російські загарбники мають такі плани, то вони абсолютно нездійсненні. Це те саме, що запускати космічні кораблі в космос за допомогою катапульти. У цьому впевнений голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький, про що заявив під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи використовують Запорізьку АЕС як військову базу

"Приєднання чогось до Криму, зокрема ЗАЕС, - це, з технічної точки зору, історія з розряду про запуски космічних кораблів в космос за допомогою катапульти. Немає такої лінії, яка називається "ЗАЕС - Крим", тобто вони не зв'язані безпосередньо мережевою інфраструктурою. Видати щось у Крим із ЗАЕС і до синхронізації (з енергомережею Європи) було технічно неможливо, і зараз, після нашої синхронізації, це тим більше технічно неможливо", - заявив він.

У ніч на 4 березня окупанти почали обстрілювати енергоблоки АЕС в Енергодарі. Через це спалахнула пожежа. Місто лишилося без тепла. Поки що радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров'ю населення.

Під час штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових. Ще за життя кількох осіб борються медики.

Російські окупанти де-факто контролюють Енергодар. Однак Запорізька АЕС вже "в українських руках", повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

10 березня стало відомо, що окупанти замінували узбережжя Каховського водосховища біля Запорізької АЕС. Загарбники заявляли про бажання спрямувати електроенергію з АЕС на окуповані Крим та Донбас.

Зараз ви читаєте новину «Глава Укренерго пояснив, чи зможе РФ приєднати Крим до Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі