пʼятниця, 10 червня 2022 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

"До людей приходить розуміння, що Росія - це погано" - мер Миколаєва

"До людей приходить розуміння, що Росія - це погано" - мер Миколаєва
Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. Фото: facebook_com_SenkevichNikolaev

Жителі Миколаєва ніколи не любили саму Росію. Але симпатизували Радянському Союзу, оскільки в цей час працювали заводи.

"Майже 100 тисяч жителів, тобто 20 відсотків населення, були зайняті у кораблебудуванні і суміжних з ним галузях. У Миколаєві зроблені майже всі авіаносці Радянського Союзу. Цей крейсер "Москва", який ми потопили, також був побудований в місті Миколаїв", - розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він підкреслив, що дуже багато військових і продовольчих кораблів були побудовані в Миколаєві й люди цим пишалися.

"Після розвалу Радянського Союзу росіяни через підконтрольні їм компанії викупили ці заводи й зруйнували їх. І люди не змогли зв'язати інформацію, що Росія - це не країна, яка є нащадком Союзу, а країна, яка фактично зруйнувала Миколаїв", - наголосив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Миколаєва оцінив імовірність ворожого наступу на місто

За його словами, миколаївці продовжили любити Росію як нащадка СРСР, тому що РФ продовжує використовувати в себе як свою емблему червону зірку.

Він підкреслив, що до війни на Донбасі в Миколаївській міськраді 2/3 депутатів були представниками "Партії регіонів". 2015 року половина депутатського корпусу без одного депутата - це була заборонена тепер партія ОПЗЖ.

"За результатами останніх виборів пройшли 17 депутатів від ОПЗЖ - це третина міськради мінус одна людина. Тобто було 2/3, потім половина, третина. Думаю, ця кількість зменшуватиметься. Особливо зараз, коли Росія напала на Україну й обстрілює Миколаїв", - додав Сєнкевич.

Він переконаний, що у людей змінилося ставлення до Росії і вона більше не нащадок Радянського Союзу, а вбивця, яка винищує і ненавидить українців.

"Ми бачимо, що до людей приходить розуміння, що Росія - це погано", - заявив мер.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення у самому місті та Миколаївській області.

З 24 лютого внаслідок обстрілів російськими окупантами Миколаєва 87 мирних людей загинули, із них одна дитина. Поранення отримали 399 людей, із них троє дітей.

Зараз ви читаєте новину «"До людей приходить розуміння, що Росія - це погано" - мер Миколаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі