неділя, 14 липня 2019 13:50

Килимки, лосини та спокій — у Нових Санжарах просто неба займаються йогою - фото
5

У Нових Санжарах на Полтавщини жінки просто неба займаються йогою
Фото: Лілія Швець
У Нових Санжарах на Полтавщини жінки просто неба займаються йогою
У Нових Санжарах на Полтавщини жінки просто неба займаються йогою
У Нових Санжарах на Полтавщини жінки просто неба займаються йогою
У Нових Санжарах на Полтавщини жінки просто неба займаються йогою

Кілька місяців у Нових Санжарах проводять групові заняття з йоги. Жінок різного віку в лосинах і на різнобарвних килимках можна зустріти у парку "Перемога" або на стадіоні селища.

Приходять, щоб покращити фігуру, здоров'я та віднайти духовну рівновагу, розповіли жінки "Газеті".

У групі займаються до 15 осіб. Триває заняття 1,5 год. тричі на тиждень. Вартість одного — 50 грн.

"Займатися йогою духовно можуть усі, для фізичних вправ – є певні обмеження. Це стосується тих, у кого протрузія, грижа, хто вагітний або ж у кого критичні дні", – пояснює інструктор із йоги з 10-річним стажем Наталія Бодня. Має сертифікат за напрямком "Хатха-йога".

Автор: Лілія Швець
  У Нових Санжарах на Полтавщини жінки просто неба займаються йогою
У Нових Санжарах на Полтавщини жінки просто неба займаються йогою

Біля стадіону на розстелених килимках очікують жінки на інструктора. До заняття кілька хвилин. Підходжу до одягненої у чорні лосини та смугасту світлу футболку Юлії Киричок. Позаду всіх розстеляє бузковий килимок. Каже, що раніше займалася танцями, а коли переїхала жити у селище, довго не могла знайти собі хобі.

"Побачивши в інтернеті оголошення про набір групи, вирішила спробувати – сподобалось. Люблю, коли наш тренер дає нам навантаження на всі м'язи тіла", – каже, погладжуючи довге волосся.

Учениці приходять із різним рівнем підготовки. Хтось практикував йогу вдома роками, хтось узагалі не займався спортом.

"На каналі "Ютуб" знайшла давню тибетську техніку. Цей комплекс допоміг покращити здоров'я. Проте краще займатися з майстром, він і покаже, і направить. Після занять у мене – крепатура, а на душі – хороше", – розповідає світловолоса Наталія Володіна.

Тренування у будні дні розпочинаються о 19-й, а у вихідні - 6:30 або 7-й . У теплу та суху погоду займаються на природі, щоправда , кажуть, комахи заважають інколи розслабитись. Коли холодно чи дощить, заняття проводять в залі одного з місцевих закладів відпочинку.

Заняття розпочинається з привітання та дихальних вправ. Згодом дівчата з інструктором розминають шию, роблячи оберти головою.

"Сьогодні в нас більшість вправ будуть на баланс", – каже Наталія. Дівчата триматимуть рівновагу в різних асанах (пози йоги – "Газета").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові Санжари потопають у квітах - яскраві фото

Всі роблять упор на одну ногу, другу– витягують ззаду якомога вище, руки тягнуть вперед. Після цього ногу, що відірвана від землі, беруть рукою за гомілку – і далі тягнуться. Дехто стоїть рівненько й усміхається, хтось втрачає рівновагу й заново починає входити в асану. Інструктор радить зусередити погляд на одній точці. У кожній асані дівчата стоять недовго – від секунд до кількох хвилин. Декому з учениць Наталія полегшує задачу, це пов'язано або з неготовністю тіла або ж із проблемами зі здоров'ям. Пояснює, що такі моменти уточнює у всіх, коли вони вперше приходять до неї.

"Чесно зізнаюсь, мене здивувало, що в Нових Санжарах такі активні дівчата. Мені легко працювати з ним енергетично. Коли отримала пропозицію від своєї знайомої проводити заняття тут, навіть не очікувала, що виявиться так багато охочих. На одне заняття тренер записує 15 жінок.

"Йога корисна для здоров'я. Кожна асана несе свій вплив на внутрішні органи. Для прикладу, "наулі" (збовтування животом. – "Газета") – це хвиля, що змиває всі недуги, лікує внутрішні органи. Це масаж усіх органів. Тому я постійно рекомендую й нагадую своїм дівчатам виконувати цю асану вдома щодня зранку", - розповідає інструктор.

Мотофестиваль "Тарасова гора" у селі Свидівок під Черкасами зібрав цьогоріч понад 10 тис. людей з України, Білорусі, США, Шотландії, Естонії, Ісландії й Фінляндії. Відбувається 17-й рік поспіль із 30 травня по 2 червня.

Зараз ви читаєте новину «Килимки, лосини та спокій — у Нових Санжарах просто неба займаються йогою - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають