субота, 01 червня 2019 19:35

Байки, спека і напівголі дівчата: як проходить мотофестиваль "Тарасова Гора"
16

Власник байку за 30 тисяч євро приїхав з Одеси
Фото: Наталія Печиборщ
Учасник фестивалю Олександр Сєдов з Києва купив перший байк за 0
Дмитро Фесенко з міста Рогозин купив байк 1960 року за 3 тис. грн
Власник найдешевшого байку Євген Іллєнко купив його за 700 грн
Естонець Ерге Евестіш прикрасив свій мотоцикл драконом з легенд

Мотофестиваль "Тарасова гора" у селі Свидівок під Черкасами зібрав цьогоріч понад 10 тис. людей із України, Білорусі, США, Шотландії, Естонії, Ісландії й Фінляндії. Відбувається 17-й рік поспіль із 30 травня по 2 червня.

Фестиваль влаштували на базі відпочинку "Світанок", що біля Дніпра. Номери на час заходу забронювали ще в грудні. На вході зустрічає охорона й дівчата в еротичних костюмах зайчиків. Фотографуються з байкерами на тлі банеру та спонсорів. Вартість вхідного квитка 600 грн, але безкоштовно пропускають жінок, які приїхали самі на байках, дітей до 12 років та учасників АТО.

Коли подруга каже: "Я чи мотоцикл?" - вибір очевидний.

"В нас замість крові - бензин, а серце - мотор. Це стиль життя, - каже білорус Олексій Щанін. Приїхав з другом Максимом Дубровським з Гомелю. Біля наметів снідають разом з іншими байкерами. Запрошують до імпровізованого столу. На фестивалі вже в шосте. - Тобі погано - сідаєш на байк, їдеш і відчуваєш свободу. Не важливо куди. Чим більше їдеш, тим більше хочеться. Коли подруга каже: "Я чи мотоцикл?" - вибір очевидний. Якщо ревнує до байка, значить не та сама".

Автор: facebook.com
  Дмитро Петрухін, який проїхав навколо світу на мотоциклі, давно дружить з Ашотом Арушановим
Дмитро Петрухін, який проїхав навколо світу на мотоциклі, давно дружить з Ашотом Арушановим

На території бази відпочинку байкери облаштували наметове містечко. Накривають застілля просто неба, сміються та виголошують тости. Стільці, ліжка та столи роблять із стосів соломи.

"Байкери починаючи з 2014 року стають більш згуртованими та патріотичними. Із стереотипного зліту ми перетворились в щось більше", - каже засновник фестивалю Ашот Арушанов. Він катається на байку Honda за $17 тис. дол. На багажнику возить м'які іграшки.

"Бобер Бомжурик катається зі мною вже на четвертому мотоциклі багато років. Українчика я знайшов. Думаю, покатаю, може, хтось знайде свою іграшку, то віддам. Родзинкою щорічної програми є поїздка мотоколоною до Тарасової гори в Каневі. Та цьогоріч вона не відбудеться через стан доріг. Байкери кажуть, що краще поїхати до Європи, бо в Черкаській області дороги - ад".

Автор: Ірина Шевченко
  Байк організатора прикрашений плюшевими іграшками
Байк організатора прикрашений плюшевими іграшками

У тіньку біля палаток сидять іноземці - естонці, фіни та ісландець. Всі мають бороди, одягнуті в темне. П'ють пиво, слухають музику. На питання чи подобаються українські дороги - хором починають сміятися.

"Багато друзів відмовилися їхати, бо чули про дороги від минулорічних туристів. Це дуже впливає на туризм. Ще проблема, що багато гарних дівчат не знають англійської", - говорить англійською ісландець Огест Ваїнгюла. Одягнутий в джинсовий жилет на голе тіло, шорти і жовту шапку. Їздить на американському байку за 10 тис. євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортний засіб завбільшки з 5-поверхівку: біля Києва пройшов фестиваль повітряних куль

"У вас дуже гарно, люди приязні, спілкуватися - одне задоволення. Але дорога - все перекриває. Їдеш і ніби хороша дорога, а тут яма - тудух, сюрприз", - говорить російською з акцентом Ерге Евестіш з Естонії. Має довге густе сиве волосся, борода розділена на два хвоста. Носить шкіряний жилет зі значками та мотоциклетний шолом декорований рогами. Приїхав на байку у вигляді дракона.

Автор: Наталія Печиборщ
  Естонець Ерге Евестіш прикрасив свій мотоцикл драконом з легенд
Естонець Ерге Евестіш прикрасив свій мотоцикл драконом з легенд

"Зробив байк на честь легендарного змія, який захистив рідний острів від 10 тисячної армії завойовників. Мотоцикл купив у Америці".

Поряд працює ярмарка - продають алкоголь, шкіряні вироби, їжу, сувеніри. Можна зробити собі татуювання хною. Безкоштовно - зачіску в імпровізованому барбершопі.

"Я перший байкер в сім ї. Захотів романтики і свободи, як в американських фільмах. Купив байк за 100 доларів, розібрав і наново зібрав. Приїхав сам з палаткою, та за майже 20 років тут знайшов багато друзів. Зараз розкладусь і піду до них. Мене вже кликали", - каже киянин у шотландському кілті Олександр Сєдов і показує пляшку віскі у сумці. Їздить на байку вже 20 років.

Автор: Наталія Печиборщ
  Учасник фестивалю Олександр Сєдов з Києва купив перший байк за 0
Учасник фестивалю Олександр Сєдов з Києва купив перший байк за 0

Біля головної сцени проводяться медичні тренінги. На підлозі лежить манекен, який вчитимуться реанімувати. Збоку начищає металеві деталі мотоциклу Максим Сагдієв. Його триколісний байк побив світовий рекорд зі швидкості на міжнародному мотозаїзді в Америці у 2017-2018 роках.

"Проїхав 150 кілометрів на годину. Підготовка коштувала десь 10 тисяч доларів. Мотоцикл подарував дід. Гроші давали і побратими-байкери, і друзі. На ньому можна й лежачи їхати. З того часу байк не змінював, я - однолюб. Сам на колесах з 16 років", - каже він.

Сагдієв проводить на фестивалі змагання ретро-байків до 1970 року випуску. У перегонах беруть участь понад 15 учасників. Переможці отримують кубки.

Автор: Наталія Печиборщ
  Дмитро Фесенко з міста Рогозин купив байк 1960 року за 3 тис. грн
Дмитро Фесенко з міста Рогозин купив байк 1960 року за 3 тис. грн

"Купив його чотири роки тому у знайомого за три тисячі, - хвалиться Дмитро Фесенко з села Рогозів Київської області. Приїхав на "тараску" вчетверте. Оселедець на поголеній голові заплів у косу. Сидить на триколісному іржавому мотоциклі 1960-го року. - Під ним жив пес, на ньому - кури, діти гралися. Рік перебирав його. Зовнішній вигляд не змінював. Зимою сіллю посипав, щоб більше іржавів. Виносив на виставки. Питають: "чи це від німців, звідки викопав?" В мене 6 байків, 8 - розібраних. Люблю їх, як дітей. Один у хаті стоїть. В дитинстві їхав велисипедом з байкерською колоною. Батьки кажуть: "Хай буде проклятий день, коли ми купили тобі "Карпати". Як збираюсь на фестиваль, руки трусяться. Це як їхати у санаторій в дитинстві. Приїду й відчуваю, що дома. З байка стільки разів падав та кидати ніколи не хотів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 кілометрів запасу ходу і потужний двигун на 250 ват - презентували сучасні електровелосипеди

Після змагань за перетягування палки ведучий та стронгмен Василь Вірастюк спішить на обід. Дорогою люди підбігають сфотографуватися. Чоловік стає на кілька секунд і йде далі. Каже, що стає злим, коли довго не їсть.

Автор: Ірина Шевченко
  Василь Вірастюк проводив спортивні змагання
Василь Вірастюк проводив спортивні змагання

"Було мені років 12 як вперше сів за мотоцикл. То була "Ямаха спорт", яку позичив у однокласника, - згадує Вірастюк дорогою. - До того їздив на моторолері "Муравей". Так от, їду я й бачу, що відкрутив ручку. Добре, що не втикнув другу передачу, бо впав би добряче. Через свої об'єми ще й промазав правою ногою по гальмах, тормозив ногами по асфальту посеред вулиці. Зупинився аж на перехресті. Зрозумів, що "спорт" - не мій стиль їзди. Віддав його другу, подякував і, від гріха подалі, довго ще не сідав за байк після того".

Найдорожчий мотоцикл марки BMW за 30 тис. євро належить одеському депутатові Олегу Єфімову заїжджає до території наметового містечка. Знімає шолом і кладе його на шкіряне сидіння. Каже, що купив його на гроші від спадку батьків.

"Він у мене пятий, але найулюбленіший. Мав різні марки, але цей зроблений, наче для мене. Жінка тепер ревнує до нього. Ганяю на ньому рідко, бо взагалі не часто сідаю за байк".

У фуд-зоні за стійкою бармен Сергій змішує коктейль для рудоволосої клієнтки. У цьому барі жінки можуть отримати коктейль за показ грудей.

"Акція нас не розорить, бо вона завжди себе окупає. Головне, щоб гості були задоволені, - пояснює Сергій. - Право на безкоштовний коктейль мають жінки будь-якого віку. Я вже стільки передивився! Буває й таке, що чоловіки показують свої груди за коктейль. На цей випадок у нас висить дошка позаду. "Еще одним дебилом більше". Таких за день приходить щонайменше троє".

Автор: Ірина Шевченко
  На фестивалі стильні байкерські пари, позували фотографам
На фестивалі стильні байкерські пари, позували фотографам

Ввечері, на головній сцені фестивалю розважають гостей гурти "Надихай", "Ягич", "Мотанка". О 22:30 на сцену виходить гурт із США Tito and tarantula, який створив саундтреки до фільмів американського режисера Квентіна Тарантіно "Від заходу до світання". Під сценою танцюють закохані чоловіки й жінки байкери, які кілька годин тому одружилися.

Зараз ви читаєте новину «Байки, спека і напівголі дівчата: як проходить мотофестиваль "Тарасова Гора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі