неділя, 03 лютого 2019 14:23

Гожули обирають Полтаву замість Чорноглазівки
3

На зборах у Гожулах громада проголосувала за приєднання до Полтави
Фото: Facebook
На зборах у Гожулах громада проголосувала за приєднання до Полтави
На зборах у Гожулах громада проголосувала за приєднання до Полтави

2 лютого в Гожулах відбулися збори громади щодо об'єднання. Після обговорення більшість проголосувала про приєднання до Полтави.

Ще 18 січня депутати Чорноглазівської сільської ради на 32-й сесії сьомого скликання ухвалили рішення про згоду на добровільне об'єднання громад у Чорноглазівську ОТГ з адміністративним центром у с. Чорноглазівка. Мова про громади сіл Чорноглазівка, Макарцівка, Глухове, Долина, Бершацьке, Трирогове, Носівка Чорноглазівської сільської ради та сіл Гожули, Андріївка, Біологічне, Зорівка Гожулівської сільської ради, а також Валок, Каплунівка, Лазівка, Очканівка Валківської сільської ради Полтавського району.
Для остаточного ухвалення рішення залишилось спитати думку Гожулівської і Валківської громад. Та затвердити відповідне рішення на сесіях сільрад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада голосує за створення ОТГ

2 лютого Гожулівська громада на зборах відмовилася від об'єднання. В сільському клубі Гожулів було людно. Зібралися мешканці Гожілув, Андріївки та Зорівки.

Більшість підтримали приєднання населеного пункту до Полтави. Мотивація проста. Люди вважають, що після приєднання до міста Гожули стануть околицею. Селяни отримають міську прописку. Транспорт із сільського перекваліфікують на міський. Тобто, вартість проїзду становитиме 5 грн. Також пенсіонери розраховують на пільговий проїзд. Ще селяни бояться, що після створення ОТГ їхній навчально-виховний комплекс закриють, бо дорого обійдеться громаді. А при приєднанні до Полтави, міркують, такого не станеться.

Андріївка і Зорівка розташовані далеко від Полтави. І найближчим часом не мають шансу стати її околицями. Громада поки що не обговорює, як бути мешканцям цих сіл.

3 лютого відбулися громадські обговорення в селі Біологічному. Його мешканці також хотіли би стати містянами. Хоча географічне розташування навряд чи дозволить найближчим часом приєднатися до Полтави.

Остаточне рішення буде ухвалене на 33-й сесії 7 скликання Гожулівської сільської ради. Днями на сайті сільради має з'явитися інформація про дату її проведення.

Коломацькій та Терешківській громадам Держгеокадастр передає у розпорядження державні землі.

Зараз ви читаєте новину «Гожули обирають Полтаву замість Чорноглазівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають