субота, 03 серпня 2019 11:20

До Коломацької ОТГ приєднують сільраду з Машівського району

До Коломацької ОТГ приєднують сільраду з Машівського району
Коломацький сільський голова отримав висновок Полтавської ОДА, що до громади можуть приєднати Старицьківську сільраду. Фото: facebook

Приєднання Старицьківської сільради Машівського району до Коломацької ОТГ Полтавського району - законне. Такий висновок видали в Полтавській ОДА.

Про це "Газеті" розповів Коломацький сільський голова Євген Почечун.

"Про приєднання Старицьківської сільради домовилися ще рік тому. Але коли сільська рада приєднується, вона має бути в перспективному плані території в одній громаді з тією, до якою хоче приєднатися. А в нас вийшло, що Старицьківська сільрада була "білою плямою" в плані перспективного розвитку. Після обговорення ми подали проект в Полтавську ОДА. Минулої зими ухвалили перспективний план, згідно з яким цю сільраду віднесли до нашої громади", - розповів сільський голова.

Після цього перспективний план подали до Кабінету міністрів України. Затвердили документ 19 червня, наприкінці місяця оприлюднили. Згоду на приєднання ухвалили на сесії обох сільських рад. Проекти рішень Старицьківської сільської ради Машівського району та Коломацької сільради Полтавського району "Про добровільне приєднання до об'єднаної територіальної громади" подали на розгляд до Полтавської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, які райони мають увійти до Полтавського округу

31 липня юридичний відділ Полтавської ОДА надав висновок, що проекти рішень відповідають Конституції та законам України.

"Іншими словами, держава визнала наше рішення про об'єднання таким, що відповідає законодавству", - зазначив Євген Почечун.

Тепер кожна сільрада має ухвалити остаточне рішення про об'єднання. Після цього Старицьківська сільрада стане частиною Коломацької ОТГ. Залишиться провести довибори депутатів від Старицьківської сільради в термін, який встановить ЦВК.


У селі Степанівка Полтавського району, яка належить до Коломацької ОТГ, місцеве комунальне підприємство створює парк на місці занедбаного чагарника.

Зараз ви читаєте новину «До Коломацької ОТГ приєднують сільраду з Машівського району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають