четвер, 01 серпня 2019 17:31

Повідомили, які райони мають увійти до Полтавського округу

Повідомили, які райони мають увійти до Полтавського округу
У Полтавській ОДА говорили, які райони увійдуть до округу. Фото: procherk.info

Проект Міністерства регіонального розвитку передбачає, що до Полтавського округу мають увійти Диканський, Зіньківський, Котелевський, Чутівський, Новосанжарський, Решетилівський, Машівський, Карлівський та Полтавський райони.

Про це розповіла директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко під час наради представників районів для обговорення нового адміністративно-територіального устрою, пише np.pl.ua

"Вже у трьох майбутніх округах проведено обговорення, залишилося сьогодні обговорити створення Полтавського округу", – зазначила Іщенко.

Кожен із присутніх висловив своє бачення утворення округу та реформи адмінтерустрою.

"Якщо ми долучимося до нього, то лише виграємо. Якщо проігноруємо, то з часом все одно долучимося, але таких як зараз обговорень не буде. Це як об'єднання громад: хто пішов першими, не впираючись, там є все, а хто опиратиметься до останнього — не буде в тих громад нічого, адже процес незворотній", - висловив свою думку депутат обласної ради, представник Машівського району Володимир Бобиль.

Чи закриють лікарні під час реформи вторинної ланки медицини в окрузі пояснив заступник директора департаменту охорони здоров'я, начальник управління Юрій Курилко.

"Якщо створюються медичні госпітальні округи, то це не означає, що всі інші лікарні закриють. Також хочу наголосити, що ці питання ви повинні ставити своїм головним лікарям, яким ви платите заробітну плату. Вони про все проінформовані. Загалом госпітальний центр візьме на себе гострі патології, а все інше залишиться на місцях. Прийде час, коли ви самі зрозумієте, необхідне вам те або інше відділення чи ні", – сказав Курилко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терешківська громада шукає двох керівників

Заслухали й представників Кобеляцького району, яких запросили на обговорення, адже вони вагалися — бути їм у складі Кременчуцького чи Полтавського округу.

"Провівши обговорення, більшість голів сільських рад сказали, що для мешканців краще буде, якщо наш район буде у складі Полтавського округу" – сказали представники Кобеляччини.

Усі пропозиції, що прозвучали під час засідання, сформують та передадуть у Міністерство регіонального розвитку.

8 серпня у селі Гожули Полтавського району відбудуться громадські обговорення щодо об'єдання з Супрунівською сільрадою.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, які райони мають увійти до Полтавського округу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають