середа, 09 січня 2013 09:37

Українці у 2012 році зареєстрували 8 тисяч заяв щодо права на нерухомість

Українці у 2012 році зареєстрували 8 тисяч заяв щодо права на нерухомість
Фото: dom.ria.ua

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно станом на 8 січня 2013 року зареєстровано 7,988 тис. заяв, з яких уже задоволено 1,792 тис. Інші заяви розглядаються в строки, встановлені законодавством.

Про це повідомила перший заступник голови Державної реєстраційної служби Інна Завальна.

За її словами, з 1 січня 2013 року всі органи державної реєстрації прав розпочали належне функціонування відповідно Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", яким запроваджена нова система держреєстрації відповідних прав.

Укрдержреєстром створена інституційна система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, яка включає в себе 583 органи державної реєстрації прав, що налічують 2,646 тис. державних реєстраторів. Окрім цього, новим законодавством покладено функції державних реєстраторів на 6835 нотаріусів як спеціальних суб'єктів.

За державну реєстрацію права власності на нерухоме майно сплачується державне мито у розмірі 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 119 грн, за державну реєстрацію речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно у розмірі 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 51 грн. Плата за внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у тому числі виправлення технічної помилки, що допущена не з вини державного реєстратора прав на нерухоме майно, становить 51 гривню та надання інформації з Реєстру у формі - 120 грн відповідно до постанови Кабінету міністрів від 21.11.2012 №1204.

За словами Завальної, створено законодавчі та технічні умови для наповнення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно даними з таких реєстрів: Реєстр прав власності на нерухоме майно, Єдиний реєстр заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державний реєстр іпотек та Державний реєстр обтяжень рухомого майна.

Зараз ви читаєте новину «Українці у 2012 році зареєстрували 8 тисяч заяв щодо права на нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі