вівторок, 13 листопада 2018 21:10

Скільки коштує земельна ділянка під забудову поблизу Києва

Скільки коштує земельна ділянка під забудову поблизу Києва
Активно купували ділянки в Ірпені, Бучі, Ворзелі, Боярці. Сотка коштувала у межах $3-3,5 тис. Фото: blitarportal.blogspot.com

Українці стали активніше купувати земельні ділянки у передмісті столиці. Тому ціни на них падають все меншими темпами.

"За минулий рік земельні ділянки у Київській області подешевшали на 12,64%. За 10 місяців 2018-го - на 7,43%. Попит на них зростає. Тому скоро побачимо подорожчання", - каже аналітик компанії SV Development Сергій Костецький, передає ubr.ua.

З 2008-го земельні ділянки у передмісті активно дешевшали. Це пов'язано зі складнощами підведення комунікацій та отримання дозволів на будівництво.

У листопаді найдешевше сотку земельної ділянки можна було купити у Переяслав- Хмельницькому, Баришівському, Фастівському, Білоцерківському та Іванківському р-н Київської обл. Коштувала до $1 тис. Найдорожче земельні ділянки продавали у Києво-Святошинському, Обухівському, Бориспольському, Вишгородському р-н. Сотка коштувала від $1,2 тис.

Попит зріс на ділянки у Києво-Святошинському р-н. Їх активно купували в Ірпені, Бучі, Ворзелі, Боярці. Сотка коштувала у межах $3-3,5 тис. Ціна стабілізувалася у Броварах. У місті важко знайти сотку дешевше $2 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в Україні невигідно брати іпотеку на квартиру

Найповільніше земельні ділянки у 2018 році дешевшали в Іванівському р-н - лише на 3,69%. Дістатися до Києва з Іванкова на машині можна за 30-40 хв, маршруткою — за годину.

"В Іванкові не реалізований проект будівництва очисних споруд. Місцева влада не може дозволити будівництво нових багатоповерхових житлових будинків, оскільки каналізаційні стоки доведеться направляти в річку. Як тільки організуємо всю необхідну інфраструктуру - попит на житло в Іванкові зросте", - говорить голова Іванівської районної ради Валерій Потієнко.

У жовтні найдешевше вдалося купити однокімнатні квартири у Дніпровському і Голосіївському р-н столиці. Житло площею 27 м² і 37 м² придбали за $21,5 тис. і $28 тис. відповідно. Квартири були розташовані у новобудовах.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує земельна ділянка під забудову поблизу Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі