вівторок, 02 серпня 2011 12:55

Молодим сім'ям здаватимуть житло в оренду без права викупу

Молодим сім'ям здаватимуть житло в оренду без права викупу

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву ініціює створення маневреного державного фонду з надання житла в оренду молоді без права викупу.

"Надання житла в оренду - один з механізмів забезпечення житлом молоді. Передбачається, що має бути створений маневрений держфонд. З 2013 року, я думаю, почнеться формування такого житлофонду", - повідомив глава правління Держфонду Леонід Рисухін на прес-конференції в Києві у вівторок.

Він зазначив, що надання житла в оренду молоді передбачене законопроектом про особливості державної підтримки забезпечення молоді житлом.

За його словами, молодь оплачуватиме тільки комунальні платежі та квартплату без оплати вартості самої оренди, яку зараз платять сім'ї, орендуючи квартири.

Голова фонду повідомив, що житло для здачі в оренду будуть формувати як за рахунок новобудови, так і за рахунок реконструкції застарілого житла.

Відповідно до законопроекту, таке житло надаватимуть в оренду молоді на період досягнення дорослими членами сім'ї 35 років включно, після чого розриватимуть, і сім'я повинна буде виселитися з квартири протягом трьох місяців з дня розірвання договору.

Документ також передбачає можливість розірвання договору оренди фондом в односторонньому порядку.

Після звільнення квартири її передаєють іншій молодій сім'ї відповідно до черговості.

Зараз ви читаєте новину «Молодим сім'ям здаватимуть житло в оренду без права викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі